Återkoppling till gårdagens blogg.

Liten återkoppling till gårdagens blogg. Vad kan vi göra med vår oro och rädsla.

Viktigaste är att först och främst erkänna sin oro och rädsla, att den finns där. Inte bara trycka ner den och blunda för den.

För om vi inte erkänner för oro eller rädsla hur ska vi då kunna inspektera den och se den för vad den är? Eller ”behandla” den, menar då att se om vi kan göra något åt det eller acceptera det och bearbeta det?

För rädsla och oro är inget att skuffa undan. Utan bästa är att ta itu med det. Ni vet som man säger har man fallit av en häst så upp på hästryggen igen. Varför säger man så? För att inte låta eventuell rädsla växa fram.

Så om du känner rädsla och /eller oro. Ställ dig några frågor och tillåt dig att hinna känna vad du får gör svar.

Frågorna kan tex vara följande. Eller så kan dom vara helt egna.

Är det ren rädsla eller ren oro som jag känner? Eller är det blandat? Vad är det som jag egentligen är rädd/orolig för i detta? (Vad det nu än är). Kan jag göra något åt det? Kan jag underlätta det? När påminns jag mest av min rädsla/oro? Vad kan hända om det nu händer det som du är rädd/orolig över? Och vad är det värsta som kan hända? Är din rädsla/oros styrka befogad i jämförelse med situationens ,”hotets” storlek? Eller finns det något underliggande som förstärker din rädsla/oro? Isåfall kan det handla om obearbetade erfarenheter. Sen summerar du dina egna svar. Du kanske ser, svart på vitt att egentligen är inte din rädsla så stor, den ”bara” kändes så. Eller tvärtom men att du också har hittat åtgärder som du kan göra.

För om du gör allt vad du kan, rent praktiskt och även mentalt så kan du hantera rädslan/oron. Använd ditt sunda förnuft. Lyssna på din magkänsla. Och kom ihåg att allt har sin mening, på ett eller annat sätt. Alla händelser i våra liv är som pusselbitar som ska hamna på rätt plats.

När oron och/eller rädslan kommer smygande och när du vet vad det beror på så skingra dina tankar, tänk på annat eller gör något som gör att du tänker på annat. Låt inte rädslan/oron ta makten. Ta makten över rädslan/oron ❤️

Önskar er alla en mycket givande vecka ❤️

©️Brigitte Cardemyr 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s