Nattblogg

Idag blev det en sen blogg. Beundrade himlavalvet förut. Stjärnklart. Att titta på en stjärnklar himmel ger sån känsla av expansion. Och insikt som påminner om hur små vi människor är jämfört med universum. Och hur mycket finns det där som vi inte har en aning om.

Som en av mina söner frågade mig när han var 9-10 år: ”Mamma, när tar universum slut och vad finns det efter det?” Vad skulle jag svara på det? Mer än att vår teknologi har inte kommit så långt att vi kan utforska det.

För vår mänskliga logiska sinne så bör det ju ta slut nån gång. Finns det en vägg där då? Och vad finns bakom den väggen för det kan ju inte bara vara tomt. Han var en filosof då och är det idag.

Samma med vår Moder Jord. Tänk er det undret att blommorna kommer återigen år efter år. Träden gör nya blad och tappar dom på hösten och gör nya på våren igen. År efter år. Visst är det fantastiskt? Och att vi har magnetpoler på syd/nord polen? Att det finns stora kraftiga strömmar i haven. Och att tidvattnet styrs av månen. Eller när vattnet/vågorna formar stenar i vattnet.

Vi klipper gräset , bara rakt av ganska brutalt och det fortsätter att växa. Vilken livskraft.

Om vi ser på allt det fantastiska runt oss och på stjärnorna så visst har vi alltid något fantastiskt att glädja oss åt och låta oss vara fascinerade över det. Och vara tacksamma för att vi har allt det fina.

När det är stjärnklart ute. Gå ut och titta på himlavalvet. Tänk dig hur långt borta dom är och hur dom ändå lyser så starkt att du ser dom ❤️

©️ Brigitte Cardemyr 2020

2 reaktioner till “Nattblogg

  1. Ja det är mäktigt att stå och titta på en stjärnklar himmel! Och så svårt att greppa hur stort det är…
    Så sant som du skriver, det finns alltid något att vara tacksam över. Ibland kan vi behöva en påminnelse om allt det vackra som finns här, att verkligen se! Tack 🙏❤️

    Gilla

    1. Tack för din kommentar ❤️ visst är det så att mitt i vardagen kan vi glömma det som alltid finns runt oss och vi glömmer det fantastiska med det ❤️ Tack för din kommentar ❤️

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s