Vilken fantastisk dag

Idag har jag haft besök av en av barnbarnen. Och vi har planterat om dom små sköra plantorna som hade kommit upp. Hon diskade ur krukor, ställde dom på tork och efter att jag hade fyllt på med jord och planterat om så fick hon fylla på med lite jord till. Därefter fick hon vattna med en sprayflaska. Vilket hon tyckte nog att det var riktigt roligt då helt plötsligt så sprayade på mig. Hon höll så försiktigt i dom små späda plantorna som hon fick plantera om själv.

Hon har sett krukorna stå, när det bara fanns jord. Sen när plantorna började komma upp och nu var det dags att plantera om dom. Att se den fascinationen och glädjen hos henne när hon gjorde detta är helt fantastiskt. Ska bli intressant att se henne att ta hand om dessa när hon kommer igen. Och lära henne att ta hand om det lilla späda, som växer till något riktigt fint.

Att så, ta hand om örten/växten när den gror och växer upp för att sedan skörda resultatet är faktiskt väldigt fascinerande. Om vi vill se det så. För ibland så funkar det inte alls eller bara till viss del.

Här kommer jag in på Livets Cirkel. Så, vårda, skörda och vila. Oavsett vad det gäller. I Öster så sår vi, mellan vårdagjämningen och Sommarsolståndet. I Söder vårdar vi det som vi har sått så att det växer, mellan Sommarsolståndet och Höstdagjämningen. I Väst skördar vi, mellan Höstdagjämningen ochVintersolståndet, Det som vi har sått och vårdat. I Nord vilar vi, mellan Vintersolståndet och Vårdagjämningen, där vilar även naturen.

Det finns fortfarande tid att så det som vi vill ha in i livet. Sen under växandets tid gör vi det som vi kan för att det som vi har sått ska få så optimal chans som möjligt att få växa. Sen till slut får vi skörda det vi har sått. Ibland kan vi få vänta att få skörda, beroende på vad det är som vi har sått. Samma sak gäller allt som vi sår. Även det som vi skulle kunna låta bli att så.

Önskar dig en fin fredag kväll ❤️

©️Brigitte Cardemyr 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s